Faun_Eventim
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм с Брад Пит?

Боен клуб
Седем
Гадни копилета
Z-та световна война
12 маймуни
Троя
Гепи

 
   Резултати

Проект SMARTOUR – интелигентни туристически решения в европейските градове
 
18 Юни, 2024
Проект SMARTOUR – интелигентни туристически решения в европейските градовеЦелта на SMARTOUR е да отговори на нуждите от създаване на интелигентни туристически решения в европейските градове от и за предприемачите в туризма.

  Концепция за интелигентни туристически решения и образование за възрастни предлага Smart Tourism Skills (SMARTOUR). Български партньор по проекта е Агенцията за регионално развитие с Бизнес център за подпомагане на малки и средни предприятия (АРР БЦ МСП). Умният (интелигентният) туризъм не само предоставя информация на туристите, но включва и всички услуги за тях. Това са свързаността и мобилността на туристите, придвижването им от една атракция до друга, създаването на запомнящи се преживявания за тях на съответното място.

  Smartour„Основният аспект в неговото развитие е интегрирането на информационните и комуникационните технологии във физическата инфраструктура. Това ще удовлетвори много повече крайния потребител“. Това каза изпълнителният директор на АРР БЦ МСП инж.-мениджър д-т Велизар Петров пред препълнената зала в град Линц (Австрия) по времe на „Дейности по учене, преподаване и обучение / Семинар за развитие на умения за интелигентен туризъм №2“– 05 юни 2024 г.

  Той допълни още, че целта на SMARTOUR е да отговори на нуждите от създаване на интелигентни туристически решения в европейските градове от и за предприемачите в туризма. Интелигентният туризъм се представя като концепция, която активно свързва туристическите обекти (природни забележителности, исторически паметници, градове и др.) с най-добрите практики в области като достъпност, устойчивост, дигитализация, културно наследство и творчество, маркетинг и сътрудничество. За интелигентната туристическа дестинация от съществено значение е какво, за кого и как комуникираме. Обучителният модул включва теоретична част, представяне на примери и добри практики по съответната тема, дискусии след всяка част от съдържанието. Разработени са тестове и информация за допълнителни източници. Целта е в края на обучението да се повишат знанията, уменията и компетенциите на обучаемите по отношение на четворната спирала и заинтересованите страни в областта на интелигентния туризъм; за възможните сътрудничества между тях; относно маркетинга на дестинацията и териториалния маркетинг; за принципите на успешния туристически маркетинг; за инструменти, които могат да се използват в туристическото сътрудничество и маркетинг, включително и интелигентен туризъм, като социални мрежи, управление на марки, репутация, имидж, разказване на истории и други.

  Smartour„За мен изключителна добавена стойност на този курс на обучение е използването на примери и добри практики от страните партньори по проекта, които изглеждат по-малко известни на широката общественост. Ние планираме създаването на учебни програми и образователни методики, както и разработването на учебни материали“, допълни още изпълнителният директор на АРР БЦ МСП инж.-мениджър д-т Велизар Петров. Вторият обучителен компонент за тестване на разработени обучителни онлайн модули по проект Smart Tourism Skills (SMARTOUR) се проведе от 4 до 6 юни 2024 г в град Линц, Австрия. Партньорите по проекта от Австрия, България, Полша, Словакия, Словения и Сърбия работят върху нови учебни програми, образователни методики и учебни материали в онлайн платформа, базирана на Moodle.

  Инж.-мениджър д-т Велизар Петров и експертът по проектна дейност инж. Александър Тонков представиха модул за маркетинг и сътрудничество.

  Участваха и преподаватели от Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите (ВУАРР) – проф. д-р Златка Григорова и проф. д-р Пламен Лаков.

  Продължителността на проекта е 24 месеца. Подробна информация за него може да прочетете на следните интернет страници:                                Smartour

                                Smartour
                               
                                Smartour

прочитания: 235

SMF-Bilet_03

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info