Sakis_Bilet
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм от поредицата за Индиана Джоунс?

Похитителите на изчезналия кивот
Индиана Джоунс и храмът на обречените
Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход
Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп
Индиана Джоунс и реликвата на съдбата

 
   Резултати

ГРАБО
Историята на Великата китайска стена (част първа)
 
19 Авг, 2007
Историята на Великата китайска стена (част първа)Един от най-жестоките управници на Китайската империя бил император Шихуанди. За 11 години царуване владетелят създал империя с жестоко, но ефективно управление.

Великата китайска стена е най-дългото крепостно укрепление в целия свят. Стената, наподобяваща извитото туловище на дракон, се простира на дължина 6400 км. Тя е била строена в продължение на 2100 години и по нейното изграждане работили милиони войници и работници. Според историческите източници през VII-ми век, само за десет дни, по време на строежа на стената, загинали 500 000 човека.

Гигантското крепостно съоръжение било построено, за да отреже пътя на завоевателите и авантюристите към богатствата и загадките на Китайската империя. Заради размерите си Великата китайска стена започва да бъде наричана осмото чудо на света.

Историята на Великата Китайска стена започва през V-ти век. Това било времето, когато след разпадането на единната китайска държава Чжоу се появили няколко различни царства.

Гигантското крепостно съоръжение било построено, за да отреже пътя на завоевателите и авантюристите към богатствата и загадките на Китайската империяЗащитавайки се един от друг през този период, различните държавници започнали да строят отбранителни стени. В северните провинции  Цин Чжоу и Ян започнали да се копаят ровове и да се укрепяват границите, за да са предотвратят набези от живеещите в северните степи монголски пълчища.

Един от най-жестоките управници на Китайската империя бил император Шихуанди. За 11 години царуване той създал империя с жестоко, но ефективно управление. Шихуанди създал мрежа от пътища и водел строг отчет на жителите на империята.

 По негова заповед, за защита на северната граница на империята, стената била съединена с вече съществуващи отбранителни съоръжения. 300 000-ната армия, както и милиони наемни работници и затворници, осъдени на каторга, се захванали със строежа на Великата китайска стена.

Били построени гигантски кули, в които на стража можели да стоят от 30 до 50 войници. По нея можели да се движат шест реда конници. През всеки 180 метра имало разположени стълби.

            Към част втора
прочитания: 8090


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info