SMF-Bilet
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм на Чарли Чаплин?

"Треска за злато"
"Светлините на рампата"
"Хлапето"
"Великият диктатор"
"Модерни времена"
"Светлините на града"
"Циркът"

 
   Резултати

Ханибал Барка - най-непримиримият враг на Вечния Рим
 
17 Юли, 2022
Ханибал Барка - най-непримиримият враг на Вечния РимИсторията, разказана в тази книга запознава читателя с образа на Ханибал Барка, неговите воини, съратници и съмишленици, както и с римските пълководци Хамилкар, Хасдрубал, Сципион Африкански и др.

източник: Паритет

"Ханибал Барка : Картаген срещу Рим"
Анна Покровская
232 стр.

прочетете откъс

  От печат излезе новата книга от каталога на издателство "Паритет" – "Ханибал Барка : Картаген срещу Рим" от Анна Покровская (превод: Цветан Бакърджиев, 232 стр.).

  Ханибал Барка - Картаген срещу РимОще като съвсем млад Ханибал Барка се заклева да бъде непримирим враг на Рим. Петнадесет дълги години, далеч от родината си, той води непрестанни войни срещу Вечния град. Успехите му се дължат на това, че притежава редкия и удивителен талант да властва над хората. Това негово качество се проявява в таланта му да държи в подчинение своите разноплеменни и многоезични войски, а това е и причината всички да се отнасят към него с възхищение и почит. Дори онези, които най-яростно го мразят, признават качествата му на пълководец.

  Историята, разказана в тази книга от авторката Анна Покровская, запознава читателя с образа на Ханибал Барка, неговите воини, съратници и съмишленици, както и с личностите на римските пълководци Хамилкар, Хасдрубал, Сципион Африкански, Марк Клавдий Марцел и много други. Чрез цитатите на древните автори Полибий и Тит Ливий, са разкрити нови и интересни факти за начина на мислене, поведението, волята, смелостта, и не на последно място – за слабостите на великия пълководец Ханибал и неговите подчинени.

  След смъртта на Ханибал Картаген е разрушен до основи от римляните, а мястото където се е издигал – разорано, така че нищо да не напомня за великия град, който някога е бил.

  "Ханибал Барка : Картаген срещу Рим" можете да закупите в книжарниците или от сайта на издателство "Паритет".


Паритет
прочитания: 3145

Bruce-Dickinson_03

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info